ONTWERPEN EN BOUWEN VANUIT EEN GROTERE GEDACHTE

Ik houd van architectuur en het werk dat ik doe.  De best mogelijke oplossing voor een specifieke vraag vind je juist door breder te kijken en samen met de opdrachtgevers door te denken.

PROCES

Architectuur maken begint met luisteren.

Een goed gebouw komt tot stand door de vraag,  de mensen die er nu en in de toekomst gebruik van maken en de context samen te brengen tot één verhaal.

...
...
...

Opgave definiëren.

We beginnen met het scherp stellen van de wensen en randvoorwaarden om er zeker van te zijn dat we het best mogelijke project opzetten.

Ideeën genereren.

Er zijn altijd meerdere mogelijkheden om een opgave ruimtelijk te vertalen. Door de bandbreedte te laten zien kan een weloverwogen keuze worden gemaakt.

Ruimte maken.

Zodra voor een oplossingsrichting is gekozen maken we een eerste ontwerp. Dit ontwerp wordt stapsgewijs steeds verder uitgewerkt met inbreng van alle betrokkenen.

...

onderzoek

Ik onderzoek en analyseer complexe ruimtelijke en maatschappelijke vraagstukken, kansen van krimp, aardbevingen, verduurzaming en technische innovatie, materialen en een slimme toepassing daarvan. Van nature nieuwsgierig luister ik graag en stel ik veel vragen.

...

ontwerp

Ik ontwerp concepten, ruimten, kaarten, gebouwen en processen. Centraal staat altijd het creëren van mogelijkheden voor een prettig gebruik. Of het nou gaat om krimp of verdichten, om transformatie of behoud. Ontwerpopdrachten beginnen altijd met een vrijblijvende kennismaking. Het resultaat past bij het type opdracht: van schetsen en impressie tot maquettes en 3D presentaties.

...

advies

Ik adviseer niet alleen professionele klanten, maar ook particulieren. Heeft u een vraag over uw huidige of mogelijk toekomstige woning, een vergunning of mogelijkheden voor verduurzaming? Ik denk graag met u mee. Wilt u input voor een idee, concept of proces dat nog niet goed uit de verf komt? Ik hoor het graag tijdens een vrijblijvend kennismakingsgesprek.

Een Grotere Gedachte...

....juist wanneer er weinig ruimte of budget is.
Ook een kleine opgave verdient een zorgvuldig ontwerp.
Dát is de meerwaarde van architectuur.

...