In november 2014 is de Community Lover’s Guide to Groningen verschenen: een gids met dertien vernieuwende en succesvolle doe-het-zelf initiatieven die de lokale samenleving in Groningen versterken. Naast de gids verschijnt er een gratis stadsplattegrond met de dertien initiatieven uit de gids plus 28 extra initiatieven. De gids en de stadsplattegrond worden tijdens het inspiratiefestival Let’s Gro op 21 november gelanceerd.
Steeds meer Groningers starten initiatieven die hun omgeving in positieve zin veranderen. Wie zijn deze mensen? En wat kenmerkt deze initiatieven? De Community Lover’s Guide to Groningen en de bijbehorende stadsplattegrond vertellen het verhaal achter dertien initiatieven zoals het stadspodium EMG Faktors, studentenmoestuin Frankville en Technisch en Creatief Jeugdcentrum SCN. De Community Lover’s Guide is een serie van internationale stadsgidsen over actieve burgers en sociaal ondernemers die lokaal gemeenschappen weten te vormen. Het doel van de gids is deze opkomende trend van zelforganisatie in beeld brengen, het delen van ervaringen en het bieden van inspiratie. Er verschenen al gidsen over onder andere Rotterdam, Berlijn, Cambridge en Utrecht.

De Community Lover’s Guide to Groningen is samengesteld door Van Zilte Bodem. Van Zilte Bodem is een collectief van ruimtelijke professionals, die ieder op zijn of haar eigen manier betrokken is bij deze trend van zelforganisatie.

Van Zilte Bodem zijn:
Sandra Grabs
Anne Marel Hilbers
Mark Sekuur
Maartje ter Veen
Marleen van der Werff
Mayke Zandstra

Twitter: @CLG050
www.communityloversguide.org
www.vanziltebodem.nl

The Community Lover’s Guide to Groningen