Deze voormalige stadsboerderij – die uit ca 1865 stamt – heeft al menig verandering ondergaan. Door innovatie in het boerenbedrijf en veranderende ideeën over wat een prettige woonomgeving zou moeten zijn, is er keer op keer aan het gebouwencomplex gesleuteld.

De huidige eigenaren, die het complex zo’n 15 jaar geleden in desolate toestand hebben gekocht, herstelden vervolgens stap voor stap de woning en delen van de stal in de oorspronkelijke staat, van de oorspronkelijke pannendaken tot details als houten kozijnen en zinken goten.

Daarnaast werd er flink geïnvesteerd in verduurzaming; het complex is rondom geïsoleerd en voorzien van duurzame installatietechnieken zoals regenwaterhergebruik, zonnepanelen en nog veel meer. De volgende stap in de al rijke geschiedenis van deze stadsboerderij is de transformatie van de voormalige ponystal naar een woonruimte voor een dierbaar familielid; de moeder die op leeftijd is. De eigenaren willen de optie openhouden dat ze voor een korte periode, maar wellicht ook voor langere tijd, hier haar intrek kan nemen.

Om van de ponystal een bruikbare woonplek te maken wordt op het eenlaagse volume een kap geplaatst. De nieuwe kap is zo ontworpen dat deze naadloos aansluit bij de uitstraling en het karakter van het gebouwencomplex. Om het leven van de nieuwe bewoner zo aangenaam mogelijk te maken, ook voor het geval er (meer) zorg nodig is, is de nieuwe woning zó ingericht dat de meest noodzakelijke functies drempelvrij bereikbaar op de begane grond liggen. De functies op de verdieping zijn de overige functies die bij een zelfstandige woning (zonder zorg) horen.