Mit...wat?

Mit Vergnügen!

 

Op deze pagina plaats ik tips en informatie die gratis als pdf bestand gedownload kunnen worden. De informatie helpt bij het nadenken over jouw project, laat zien hoe het proces van bouwen met een architect eruit ziet en nog veel meer.

Ik doe dit vanuit de overtuiging dat bouwen vanuit een grotere gedachte zou moeten gebeuren. Een werkwijze waarin er aandacht is voor klimaat, energietransitie, duurzaamheid en gezondheid. Ik word blij als ik een ontwerp realiseer waarin de wensen en eisen van de opdrachtgever en die van de omgeving niet elkaar tegenwerken, maar het project juist naar een hoger plan tillen. Ik hoop dat de informatie inspireert en uitnodigt om aan de slag te gaan.

Heb je feedback of een vraag: ik hoor het graag!

De Energieladder

De juiste stappen om je huis te verduurzamen

 
De laatste tijd krijg ik steeds vaker vragen van particulieren over wat zij nu al kunnen doen. Het gaat ze daarbij niet alleen om een positieve bijdrage aan de wereld te leveren maar ook om de eigen portemonnee, want de kans is groot dat de prijs van aardgas in de toekomst gaat stijgen. Wat kun je nu al doen? En waarmee kun je beter nog wachten?

De Energieladder

Overzicht dakmaterialen

Bye bye asbest...In Groningen gaat het dak eraf!

 

Tot in de jaren tachtig leek het een heel goed idee om asbest, dat trouwens een natuurlijk materiaal is, op daken te leggen. In Nederland liggen er dan ook nog miljoenen vierkante meters asbest vaak op daken van karakteristieke agrarische schuren en stallen.

Asbest is na 2028 verboden. Hoog tijd dus om je dak eraf te gooien en door iets beters te vervangen. Maar door wat? De Provincie Groningen, Stichting Libau en Boerderijenstichting Groningen hebben het initiatief genomen om te helpen bij deze beslissing. Sterker nog; zij hebben met het project “In Groningen gaat het dak eraf!” een impuls aan lokale ontwerpers en bedrijven gegeven om zelf innovatieve, duurzame én lokaal geproduceerde alternatieve dakmaterialen te ontwikkelen. Benieuwd? Kijk dan op de website van house of design en Studio Volop.

Heb je al plannen om snel met jouw dak aan de slag te gaan? Of ben je gewoon benieuwd welke materialen allemaal een optie zijn? Bekijk dan het overzicht van alle bestaande dakmaterialen dat in opdracht van de boven genoemde partijen door mij is gemaakt. In het overzicht staan niet alleen de materialen met hun eigenschappen vermeld maar ook wat bij de toepassing handig is om te weten zoals bijvoorbeeld een indicatie van de kosten. Daarnaast zijn in het document recente ontwikkelingen en kansen opgenomen. Wist je bijvoorbeeld dat er dakmaterialen zijn die de lucht zuiveren? Of dat je met je dak geld kunt verdienen?

De overheid vind asbestvervanging belangrijk en stimuleert dat middels subsidies. Check de mogelijkheden!

In Groningen gaat het dak eraf!